Το Amazon FBA είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Amazon και επιτρέπει στους πωλητές να αποθηκεύουν στην Amazon το απόθεμα των παραγγελιών τους, ενώ συγχρόνως «εξουσιοδοτεί» την εταιρεία να διαλέγει, να συσκευάζει και να αποστέλλει τις παραγγελίες στους πελάτες. 

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που παρέχει είναι και το γεγονός πως η χρήση του Amazon FBA θα κάνει τα προϊόντα να είναι κατάλληλα για την αποστολή Prime, ένα εξαιρετικά σημαντικό προνόμιο για τους πελάτες της Amazon που έχουν ήδη εμπιστοσύνη στην εμπειρία αγορών και αποστολής. Ειδικά, όσον αφορά στη διασφάλιση της αποστολής ακριβών αποστολών, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή διαχείριση του αποθέματος, έτσι ώστε οι πελάτες της Amazon να λαμβάνουν το σωστό προϊόν όταν το παραγγείλουν. 

Τα «βήματα» λοιπόν, για να γίνει πράξη η αποστολή προϊόντων στο Amazon FBA περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της σωστής ρύθμισης του λογαριασμού μας, την προετοιμασία του αποθέματος, τη δημιουργία μιας αποστολής και την άμεση προώθηση της αποστολής FBA.

Προϋποθέσεις αποστολής μέσω Amazon FBA

Φυσικά, προτού προβούμε στη διαδικασία αποστολής μέσω FBA Amazon, υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχουμε ακολουθήσει:

  • Να έχουμε εγγραφεί στην υπηρεσία Fulfilled by Amazon
  • Να έχουμε δημιουργήσει καταχωρίσεις Amazon και προσφορές FBA
  • Να υπάρχει διαθέσιμο και έτοιμο απόθεμα
  • Να έχουμε συγκεντρώσει τον εξοπλισμό και τα εργαλεία αποστολής

Προετοιμασία προϊόντων για την αποστολή Amazon FBA

Εφόσον λοιπόν, πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, μπορούμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία της αποστολής μέσω Amazon FBA. Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορεί οι απαιτήσεις για την προετοιμασία των προϊόντων της Amazon να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία που μας αφορά, ωστόσο ένα είναι το σίγουρο: Οι πωλητές μπορούν είτε να προετοιμάσουν οι ίδιοι την αποστολή είτε να ορίσουν στην Amazon την προετοιμασία των προϊόντων και να πληρώσουν μια μικρή χρέωση χρησιμοποιώντας την υπηρεσία προετοιμασίας FBA. Ο λόγος είναι πως η ενδεχόμενη αποτυχία της σωστής προετοιμασίας των προϊόντων, μπορεί να οδηγήσει σε χρεώσεις, καθυστερήσεις αποστολής και λήψη προειδοποιήσεων σχετικά με την απόδοση του λογαριασμού. 

Ιδού, μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Προετοιμασία εύθραυστων και γυάλινων προϊόντων για αποστολή Amazon FBA
  • Προετοιμασία υγρών προϊόντων για αποστολή Amazon FBA
  • Προετοιμασία ανάλογα με το ύφασμα για αποστολή Amazon FBA
  • Προετοιμασία παιχνιδιών ή βρεφικών προϊόντων για αποστολή Amazon FBA

Αποστολή προϊόντων στο Amazon FBA

Στο σημείο αυτό μπορούμε να στείλουμε προϊόντα στο Amazon FBA, χρησιμοποιώντας τη ροή εργασιών Send to Amazon, την υπηρεσία Web Amazon Marketplace ή ένα third party Selling Partner API. Τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

Βήμα 1ο: Επιλέγουμε απόθεμα για αποστολή

Βήμα 2ο: Επιβεβαιώνουμε την αποστολή

Βήμα 3ο: Εκτυπώνουμε τις ετικέτες κουτιών (Box Labels) που παρέχονται από την Amazon

Βήμα 4ο: Προωθούμε την αποστολή στην Amazon

Φυσικά, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να φτάσουν τα προϊόντα μας στην Amazon, θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένους παράγοντες, όπως είναι η τοποθεσία του Amazon fulfillment center στο οποίο στέλνουμε τα προϊόντα μας, η χωρητικότητα και η ταχύτητα που η Amazon αποδέχεται το απόθεμά μας και οι διαδικασίες από τις οποίες θα περάσουν τα προϊόντα μέχρι να είναι διαθέσιμα για τους πελάτες της Amazon. Ωστόσο, εάν ακολουθήσουμε με επιτυχία τα κατάλληλα «βήματα» και συμβουλευτούμε τις εταιρείες που μπορούν να είναι δίπλα μας κάθε στιγμή, η αποστολή FBA της Amazon θα είναι επιτυχημένη.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!