Είναι αλήθεια πως για τους νέους πωλητές της Amazon, που ακόμη δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία στον «κόσμο» του επιχειρείν, η πολυπλοκότητα των αλγορίθμων της πιο δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας, τόσο στην Αμερική όσο και στον ευρωπαϊκό κόσμο, τους οδηγεί αναπόδραστα σε κάποια λάθη. Ωστόσο είναι σημαντικό να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε τα εν λόγω λάθη να αποφεύγονται.

Και επειδή το ρητό «αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις» δεν ισχύει για τους πωλητές της Amazon, πέρα από τις κατάλληλες εταιρείες που θα είναι δίπλα μας σε κάθε «βήμα» για να μας καθοδηγούν, πρέπει να έχουμε κατά νου και το «Νο1» λάθος που κάνουν οι περισσότεροι πωλητές στην αρχή της πορείας τους στην Amazon και να το προσπερνάμε, έτσι ώστε ο «δρόμος» προς την επιτυχία να είναι ακόμη πιο σύντομος και βέβαιος.

Για εμάς, λοιπόν, που αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας στην Amazon, ακολουθώντας τα κατάλληλα «βήματα», αρκεί να μην αντιγράφουμε τα best-sellers μεγάλων brands με εκατοντάδες reviews.

Μην αντιγράφετε τα best-sellers μεγάλων brands

Συχνά, οι αρχάριοι πωλητές της Amazon πιστεύουν πως αντιγράφοντας τις εικόνες, τις περιγραφές ή ακόμη και τις λέξεις – «κλειδιά» των κορυφαίων brands, έχουν βρει το «μυστικό» της επιτυχίας για την επιχείρησή τους. Οι αριθμοί ωστόσο, δείχνουν πως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, μιας και το να αντιγράφουμε τα best sellers κορυφαίων brands δεν «υπόσχεται» να φέρει μία επιτυχημένη πορεία για την επιχείρησής μας.

Μάλιστα, συνήθως, οι νέοι πωλητές της Amazon ακολουθούν την εξής διαδικασία:

#1. Δημιουργούν μία λίστα με ανταγωνιστικά προϊόντα που πωλούν περισσότερο

#2. Αξιολογούν τις λεπτομέρειες των προϊόντων τους

#3. Γράφουν μία περιγραφή των προϊόντων ανάλογη με εκείνη των best sellers

#4. Δημιουργούν A+ περιεχόμενο που μοιάζει παρόμοιο με εκείνο των μεγάλων brands

#5. Δημιουργούν γκαλερί φωτογραφιών που θυμίζει τα best-sellers

#6. Ανακαλύπτουν τα best sellers της Amazon και αντιγράφουν τις λέξεις – «κλειδιά» τους

#7. Προσθέτουν αυτές τις λέξεις – «κλειδιά» στις καταχωρίσεις τους

#8. Εκτελούν διαφημίσεις με τις ίδιες λέξεις – «κλειδιά»

#9. Απογοητεύονται όταν οι πωλήσεις δεν φτάνουν στα επιθυμητά επίπεδα

#10. Εγκαταλείπουν

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και η πιστή αντιγραφή ενός μεγάλου brand, σίγουρα δεν θα ωφελήσει. Αντιθέτως, εκείνο που μπορείτε να κάνετε, ως νέοι πωλητές της Amazon, είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

•          Να γίνετε καλοί στις πωλήσεις

•          Να ασχοληθείτε με την επιχείρησή σας στην Amazon 

•          Να εστιάσετε στην πρόθεση του αγοραστή

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η πώληση προϊόντων στην Amazon είναι μία απλή και εύκολη διαδικασία, ωστόσο χρειάζονται και κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Η καλύτερη συμβουλή, για τους νέους πωλητές της Amazon είναι να μάθουν τις βασικές αρχές των πωλήσεων και του μάρκετινγκ και στη συνέχεια, να βεβαιωθούν ότι οι προσπάθειές τους θα έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να ακολουθήσουν τα σωστά «βήματα» και φυσικά να συμβουλευτούν τους ειδικούς που γνωρίζουν ακριβώς πώς θα καταφέρουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Amazon μακροπρόθεσμα, ακολουθώντας δοκιμασμένες μεθόδους.

Με πληροφορίες από entrepreneur.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!