Η αύξηση των πωλήσεων στην Amazon μπορεί να μοιάζει με «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, ειδικά για επιχειρηματίες που λειτουργούν χωρίς πλατφόρμες, όπως κανάλια στο YouTube, λίστες email ή λογαριασμούς με πολλούς followers. Πρόκειται για κατηγορίες που χρειάζεται να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα αυξήσουν γρήγορα τις πωλήσεις τους στην Amazon.

Και επειδή, ο «κόσμος» της Amazon εξελίσσεται και αναδιαμορφώνεται συνεχώς, υπακούοντας στους «κανόνες» τις αγοράς και της ζήτησης, αλλά και στα trends της εκάστοτε εποχής, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τους ειδικούς συμβούλους της Amazon, που θα σας βοηθήσουν να πάτε την επιχείρησή σας ένα «βήμα» πιο μακριά και να αυξήσετε γρήγορα τις πωλήσεις σας.

Ιδού λοιπόν, μερικοί τρόποι για να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί που θέλετε, ακόμη και εάν είστε νέος πωλητής στην Amazon:

Γρήγορη αύξηση πωλήσεων χάρη στους Amazon influencers

Καθώς η βιομηχανία των influencers αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, όλες οι επωνυμίες που πωλούν στην Amazon μπορούν να επωφεληθούν από το Amazon Influencers. Μπορεί λοιπόν, οι Amazon Influencers να υπάρχουν στην πραγματικότητα από το 1996, όταν η Amazon ξεκίνησε το πρόγραμμα συνεργατών της που ονομάζεται Amazon Associates Program, ωστόσο πλέον μαζί με το Amazon Influencer Program, η Amazon έχει σημαντική επιρροή σε blogs, YouTube, TikTok, Instagram accounts, πέρα από αυτά με τα οποία συνεργάζονται οι πωλητές της Amazon, έτσι ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις. 

Υπάρχουν λοιπόν, Amazon Influencers που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πωλήσεις στην Amazon, χωρίς να βγείτε εκτός budget. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε τον τύπο περιεχομένου στον οποίο θέλετε να εστιάσετε:

  • Best lists
  • Advertorials
  • Amazon Influencer storefront videos

Τα Google Ads εκτοξεύουν τα κέρδη

Αν και οι έμπειροι πωλητές της Amazon χρησιμοποιούν το Google Ads για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στις καταχωρίσεις τους εδώ και πολύ καιρό, πρόσφατα έγιναν πολύ πιο «ελκυστικοί» χάρη στην κυκλοφορία του Brand Referral Bonus Program. Τι σημαίνει αυτό; Πως η Amazon σας πληρώνει για να προβάλλετε Google Ads στις καταχωρίσεις των προϊόντων σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις σας στην Amazon.Εκτός από την πρώτη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, την Google, η προβολή Google Ads στις καταχωρίσεις προϊόντων σας μπορεί επίσης να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στο Amazon SEO των λέξεων-κλειδιών σας. 

«Όχι» στα best-sellers των μεγάλων brands

Ακόμη και εάν μέχρι σήμερα πιστεύατε το ακριβώς αντίθετο, το να αντιγράφετε τις εικόνες και τις περιγραφές των κορυφαίων brands, αλλά και τις λέξεις – «κλειδιά» που χρησιμοποιούν για τα best sellersτους, είναι μεγάλο λάθος. 

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και η πιστή αντιγραφή ενός μεγάλου brand, σίγουρα δεν θα ωφελήσει. Αντιθέτως, εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι:

  • Να γίνετε καλοί στις πωλήσεις
  • Να ασχοληθείτε με την επιχείρησή σας στην Amazon 
  • Να εστιάσετε στην πρόθεση του αγοραστή

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η πώληση προϊόντων στην Amazon είναι μία απλή και εύκολη διαδικασία. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο είναι να ακολουθήσετε τα σωστά «βήματα» και φυσικά να συμβουλευτείτε τους ειδικούς που γνωρίζουν ακριβώς πώς θα καταφέρετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στην Amazonμακροπρόθεσμα, ακολουθώντας δοκιμασμένες μεθόδους.

Με πληροφορίες από Entrepreneur

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!