Η Βραζιλία, το Μεξικό και η Αυστραλία είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Amazon. Η διαδικτυακή κινητικότητα της Amazon έχει σχεδόν τριπλασιαστεί στη Βραζιλία μέσα σε τρία χρόνια και στο Μεξικό και την Αυστραλία υπερδιπλασιάστηκε.

Οι άλλες αγορές της Amazon -όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία – παρουσιάζουν μικρή αύξηση της διαδικτυακής κινητικότητάς της, πιθανώς επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής τους πραγματοποιείται από το κινητό, όπου οι αγοραστές επιλέγουν για να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Amazon. Μάλιστα, το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών τηλεφώνων αντιπροσωπεύει πλέον το 40-50% των συνολικών online αγορών και αυξάνεται πιο γρήγορα από ποτέ.

Στην Βραζιλία, το Μεξικό και την Αυστραλία αναπτύσσεται επίσης το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών τηλεφώνων, επομένως η διαδικτυακή τους ανάπτυξη είναι σημαντική σε σχέση με τις άλλες αγορές της Amazon, ενώ ακόμη πιο γρήγορη είναι η ανάπτυξη στην Τουρκία, την Ολλανδία και τη Σιγκαπούρη.

A picture containing text, screenshot, diagram, line

Description automatically generated

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το Amazon.com.br είχε 150 εκατομμύρια επισκέπτες τον Φεβρουάριο στη Βραζιλία, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα οι επισκέπτες ανέρχονταν σε 50 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διαδικτυακής κινητικότητας του SimilarWeb. Συγκεκριμένα, η Amazon άνοιξε την αγορά της εκεί τον Οκτώβριο του 2017 και άρχισε να πωλεί ως λιανοπωλητής τον Ιανουάριο του 2019. Μπορεί λοιπόν, να εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με το Mercado Libre, που κυριαρχεί στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο έχει ξεπεράσει τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Με τη σειρά του, το Amazon.com.mx στο Μεξικό πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα. Όπως στη Βραζιλία, έτσι και στο Μεξικό, βρίσκεται επίσης πίσω από το Mercado Libre, ενώ ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη χώρα από το 2013 με ηλεκτρονικά βιβλία, και συνέχισε να λειτουργεί ως λιανοπωλητής τον Ιούνιο του 2015. Το Μεξικό είναι μέρος της Amazon Remote Fulfillment (NARF), μαζί με τον Καναδά, που επιτρέπει στους πωλητές να εμφανίζουν το απόθεμά τους αποθηκευμένο στις αποθήκες της Amazon FBA των ΗΠΑ. 

Το Amazon.com.au δέχεται πλέον πάνω από 50 εκατομμύρια επισκέψεις στην Αυστραλία. Μάλιστα, η Amazon κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες, τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε εκεί στα τέλη του 2017, για να ξεπεράσει το eBay, μιας και η Αυστραλία είναι η τελευταία χώρα που το eBay είναι το «Νο1». Αν και Amazon και eBay έχουν ανταλλάξει θέσεις για την πρώτη θέση τους τελευταίους μήνες, όλα δείχνουν πως η Amazon θα επικρατήσει σύντομα.

Website            Traffic in February 2023

amazon.com (US)          2.2b

amazon.co.jp (Japan)    533m

amazon.de (Germany)   408m

amazon.co.uk (UK)        328m

amazon.in (India)          286m

amazon.it (Italy)            160m

amazon.fr (France)        153m

amazon.com.br (Brazil)  152m

amazon.ca (Canada)     150m

amazon.es (Spain)         129m

amazon.com.mx (Mexico)          87m

amazon.com.au (Australia)        50m

amazon.com.tr (Turkey) 35m

amazon.nl (Netherlands)           21m

amazon.ae (UAE)          19m

amazon.eg (Egypt)        15m

amazon.sa (Saudi Arabia)          14m

amazon.pl (Poland)       13m

amazon.se (Sweden)     12m

amazon.sg (Singapore)  5m

amazon.be (Belgium)    1m

Στη συνέχεια, η Amazon σχεδίαζε να κυκλοφορήσει στην Κολομβία, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία και τη Χιλή. Σύμφωνα με έγγραφα της Amazon που έλαβε ο Eugene Kim του Insider, όλα είχαν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2023. Έκτοτε, όμως έχει καθυστερήσει αυτά τα σχέδια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Το γεγονός πως η Λατινική Αμερική είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι ιστότοποι της Amazon στη Βραζιλία και το Μεξικό έχουν καλύτερες επιδόσεις. Με το λανσάρισμα στην Κολομβία και τη Χιλή και ένα ακόμη απρογραμμάτιστο «άνοιγμα» στην Αργεντινή, η Λατινική Αμερική ετοιμάζεται να γίνει μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την Amazon.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Amazon, αρκεί να συμβουλευτούμε τις εταιρείες που μπορούν να είναι δίπλα μας κάθε στιγμή.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!