Η προστασία της επωνυμίας είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ανάπτυξης και της «ευημερίας» μας στην Amazon. Χωρίς την κατάλληλη προστασία της επωνυμίας, οι μη εξουσιοδοτημένοι πωλητές ενδέχεται να πουλήσουν πλαστά προϊόντα στους «πιστούς» πελάτες μας ή ακόμη και στους νέους.

Αν και πολλοί πωλητές της Amazon, δεν γνωρίζουν ότι η επωνυμία του brand τους θα μπορούσε να πωληθεί στην Amazon ανά πάσα ώρα και στιγμή, η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, είτε το θέλουμε είτε όχι. Ειδικά στη σημερινή εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να βεβαιωθεί κάποιος ότι η επωνυμία του προστατεύεται, ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία της εταιρείας του.

Ευτυχώς, μία τεράστια διαδικτυακή αγορά όπως η Amazon, που θεωρεί την προστασία της επωνυμίας άκρως σημαντική, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι διάφοροι κίνδυνοι που μπορεί να μαστίζουν ένα brand και οι επιζήμιες οικονομικές απώλειες, προσφέρει την κατάλληλη Υπηρεσία Προστασίας Επωνυμίας, ώστε να εξαλειφθούν, να αποφευχθούν, να παρακολουθηθούν και να αποκατασταθούν οι κίνδυνοι και να αυξηθεί η κερδοφορία.

Τα πλεονεκτήματα της Amazon

Το να γίνει ένας πωλητής «μέρος» του Amazon Marketplace μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά στο brand. Ωστόσο, η πλήρης βελτιστοποίηση και η προστασία της επωνυμίας ενός brand, μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή να πάει από το καλό στο καλύτερο άμεσα. Ιδού λοιπόν, μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει για την επιχείρησή μας, η ύπαρξή της εντός της αγοράς της Amazon:

  • Άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια νέους πελάτες
  • Πρόσβαση σε «πιστά» μέλη του Amazon Prime
  • Ευκολία στη χρήση της αυτοματοποιημένης εμφάνισης της Amazon 

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν πως η ύπαρξη ενός brand στην Amazon μπορεί να αυξήσει την έκθεση και την κερδοφορία, ενώ συγχρόνως μπορεί να βοηθήσει και στην επέκταση της επωνυμίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, πέρα από τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και μερικά προβλήματα που οφείλουμε να προσέξουμε, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε φυσικά, μιας και μπορούν να αποφευχθούν με την αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας Επωνυμίας:

  • Μεταπωλητές: Το μεγαλύτερο ζήτημα που μαστίζει την Amazon περιστρέφεται γύρω από τους μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. Αυτοί οι μη εξουσιοδοτημένοι μεταπωλητές ορίζονται ως τρίτοι έμποροι λιανικής που αγοράζουν τα προϊόντα και τα μεταπωλούν χωρίς την άδειά μας.
  • Παραβιάσεις του MAP: Το MAP είναι η Ελάχιστη Διαφημιζόμενη Τιμή που επιλέγουμε στην Amazon για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Όταν ένας μη εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής πιάσει το προϊόν στα χέρια του, μπορεί να το μεταπωλήσει πολύ περισσότερο ή πολύ λιγότερο από το καθορισμένο MAP. Εάν πουλήσουν ένα προϊόν με υψηλότερο κόστος, θα κέρδιζαν από το προϊόν, αλλά αν το πουλήσουν με χαμηλότερο κόστος, τότε αυτό μπορεί να καταλήξει πραγματικά να βλάψει την επιχείρησή, επειδή οι πελάτες θέλουν πάντα την καλύτερη προσφορά. Ωστόσο και οι δύο περιπτώσεις θα ήταν επιζήμιες για την επωνυμία του brand μας.
  • Απομιμήσεις και αποθέματα: Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει από την ύπαρξη μη εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών είναι η ποιότητα των προϊόντων που διανέμονται. Χωρίς άδεια για την πώληση ενός προϊόντος, δεν υπάρχουν κανονισμοί για την ποιότητα των προϊόντων που διανέμονται από τρίτους πωλητές στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν τη μορφή αντικειμένων που μοιάζουν αλλά δεν είναι της δικής μας επωνυμίας. Ένα άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται αφορά τους μεταπωλητές που παίρνουν εμπορεύματα που επιστρέφονται και τα μεταπωλούν ως καινούργια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των προϊόντων και τη φήμη της επωνυμίας.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Όλα αυτά τα αρνητικά ζητήματα που προέρχονται από την ύπαρξη μη εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών, οδηγούν τελικά σε πιθανή λήψη κρίσιμων και επιζήμιων κριτικών, σημαντική απώλεια κερδών, απώλεια εμπιστοσύνης των καταναλωτών και πιθανώς καταστροφή της φήμης της επωνυμίας στην αγορά. Επομένως, εάν δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη διαδικασία λιανικής σε όλα τα προϊόντα μας στην Amazon, κινδυνεύουμε να βλάψουμε την επωνυμία μας και να οδηγήσουμε το brand μας σε μη αναστρέψιμη ζημιά.

Τι μπορεί να προσφέρει η προστασία της επωνυμίας μας;

Ακόμη και με αυτούς τους δυνητικά αρνητικούς παράγοντες που υπάρχουν στην Amazon, δεν υπάρχει λόγος να απογοητευόμαστε, καθώς η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα παγκοσμίως έχει λύση σε κάθε πρόβλημα! Ποια είναι αυτή; Η ύπαρξη μιας επιτυχημένης Υπηρεσίας Προστασίας Επωνυμίας που θα εξαλείψει όλους τους μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. 

Συγκεκριμένα, η προστασία της επωνυμίας μάς επιτρέπει να προσδιορίσουμε ποιοι πωλητές είναι εξουσιοδοτημένοι να πωλούν τα προϊόντα μας, διασφαλίζοντας επομένως ότι όλοι τηρούν το καθορισμένο MAP και προστατεύονται κατ’ επέκταση από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις κυμαινόμενες τιμές. Επιπλέον, η εξάλειψη αυτών των μεταπωλητών βοηθά στη μόχλευση του ανταγωνισμού στην Amazon, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πωλήσεις. Τέλος, η Υπηρεσία Προστασίας Επωνυμίας είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των πλαστών προϊόντων και στην εξάλειψη των αρνητικών κριτικών που σχετίζονται με αυτούς τους τρίτους μεταπωλητές.

Η ύπαρξη μιας αξιόπιστης και αποτελεσματικής Υπηρεσίας Προστασίας Επωνυμίας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εταιρείας μας στην Amazon. Για εμάς, που δυσκολευόμαστε να αποκομίσουμε τα οφέλη από τις πωλήσεις στην Amazon, αρκεί να επικοινωνήσουμε με τους ειδικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Επωνυμίας για να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε χωρίς προβλήματα! 

Με πληροφορίες από amazzia.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!