Εν έτει 2021 η Amazon έχει αναδειχθεί στην πιο σημαντική μηχανή αναζήτησης προϊόντων στον κόσμο του διαδικτύου και το γεγονός αυτό, εξηγεί το γιατί κάθε e-business θέλει να είσαι σε θέση να ξεχωρίζει στην πλατφόρμα της.

Τι άλλο μπορεί να κάνει όμως ένας πωλητής προκειμένου να ενισχύσει τη φήμη του brand του και ενδεχομένως τα κέρδη του, εκτός από το να δημιουργήσει βελτιστοποιημένες σελίδες για τα προϊόντα του στην πλατφόρμα της Amazon; Η δημιουργία ενός Amazon Brand Store αποτελεί πιθανότατα την καλύτερη δυνατή απόφαση που μπορεί να πάρει σήμερα ένας πωλητής, ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη στον κόσμο του γίγαντα του e-commerce.

Πώς η δημιουργία του δικού σας brand store θα σας βγάλει κερδισμένους

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι είναι τα Amazon Brand Stores και ποια είναι η σημασία τους για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, η Amazon δίνει τώρα στους πωλητές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους brand store στην πλατφόρμα της και μάλιστα, δωρεάν.

Στην πραγματικότητα, μέσα από τη δημιουργία ενός Amazon Brand Store, όλα τα προϊόντα μίας online επιχείρησης μπορούν να είναι συγκεντρωμένα σε μία και μόνο σελίδα, η οποία προβάλλει επίσης και άλλα σημαντικά στοιχεία που αφορούν στο εκάστοτε brand, αναδεικνύοντας για παράδειγμα τις αξίες και το προφίλ του. Κάτι σαν μία κάτι ξεχωριστή ιστοσελίδα μέσα στην ίδια την πλατφόρμα της Amazon, δηλαδή.

Γιατί να δημιουργήσει κάποιος το δικό του brand store στην Amazon; Μεταξύ άλλων, για να βελτιστοποιήσει και να απλοποιήσει το αγοραστικό «ταξίδι» των καταναλωτών και έτσι, να έχει πιο πολλές ευκαιρίες για περισσότερες πωλήσεις. Όλα αυτά ενισχύοντας τη φήμη του brand του και αναδεικνύοντας με περισσότερη ευκολία και αμεσότητα τα προϊόντα του στη δημοφιλέστερη online αγορά στον κόσμο.

Τα οφέλη και οι ευκαιρίες για τους πωλητές

Ποια είναι, λοιπόν, τα βασικά πλεονεκτήματα που έρχονται μέσα από τη δημιουργία ενός Amazon Brand Store; Τα στοιχεία που προσθέτουν επιπλέον αξία σε μία online επιχείρηση και προσφέρουν ευκαιρίες για περισσότερες πωλήσεις, είναι πολλά και ένα από τα πιο σημαντικά, σχετίζεται με τον τρόπο και τις επιλογές προβολής του εκάστοτε brand. Ας τα δούμε, λοιπόν, αναλυτικά.

Πιο πολλές δυνατότητες αποτελεσματικής προβολής: Η δημιουργία του δικού σας brand store στην Amazon, σας δίνει τη δυνατότητα να «τρέξετε» διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες, οι οποίες θα οδηγήσουν περισσότερους καταναλωτές στο online κατάστημά σας στην Amazon -και όχι μόνο στις σελίδες των εκάστοτε προϊόντων σας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ίδια την Amazon, πρόκειται για μία κίνηση η οποία μπορεί να βελτιώσει την απόδοση διαφημιστικής επένδυσης (RoAS), σε ποσοστό που φτάνει έως και το 22%!

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας του brand σας: Δημιουργώντας το δικό σας Amazon Brand Store, θα αποκτήσετε επίσης τη δική σας ξεχωριστή landing page για τα προϊόντα σας στη δημοφιλή e-commerce πλατφόρμα. Αυτή η κίνηση θα ενισχύσει την αξιοπιστία σας στον κόσμο του διαδικτύου, αφού οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το brand σας, νιώθοντας πως θα κάνουν τις αγορές τους από έναν αξιόπιστο πωλητή. Και αυτά τα δύο στοιχεία, μπορούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις σας σε βάθος χρόνου.

Η βελτιστοποίηση του αγοραστικού ταξιδιού: Ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σας, σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ενός Amazon Brand Store, έχει να κάνει με τη βελτιστοποίηση του αγοραστικού ταξιδιού των χρηστών της Amazon. Διότι συγκεντρώνοντας και οργανώνοντας τα προϊόντα σας σε μία σελίδα, δίνετε στους καταναλωτές την ευκαιρία να βρουν με μεγαλύτερη άνεση όλα τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, ανακαλύπτοντας παράλληλα ακόμη περισσότερες επιλογές, καθώς σκρολάρουν στο onlineκατάστημά σας στην Amazon.

Καλύτερο περιεχόμενο για το brand σας: Τα πλεονεκτήματα, βέβαια, δεν σταματούν εδώ. Διότι διαθέτοντας το δικό σας online brand store στην Amazon, θα μπορείτε να ενημερώνετε και να ενισχύετε συνεχώς το περιεχόμενο για τα προϊόντα και το e-business σας με ακόμη περισσότερες πληροφορίες, να καταστήσετε το brand σας πιο εύκολα εντοπίσιμο στον κόσμο της Amazon μέσα από τη χρήση logos και banners και έτσι, να οδηγήσετε περισσότερους εν δυνάμει πελάτες στo ηλεκτρονικό σας κατάστημα -ακόμη και πελάτες που δεν προέρχονται αποκλειστικά από την πλατφόρμα της Amazon.

Πώς θα δημιουργήσετε το δικό σας online κατάστημα στην Amazon

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να αποκτήσετε τώρα το δικό σας Amazon Brand Store; Το πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Amazon Brand Registry και στη συνέχεια, να διαμορφώσετε την homepage του brand store σας, δηλαδή το πώς και το πού θα προβάλλονται οι τίτλοι, οι φωτογραφίες και τα επιμέρους άρθρα, στην κεντρική σας σελίδα.

Βέβαια, το πιο σημαντικό βήμα είναι ενδεχομένως η δημιουργία του περιεχομένου που θα δημιουργήσετε και θα επιλέξετε να εμφανίζεται στις σελίδες σας. Από τους τίτλους μέχρι τα κείμενα και από τις εικόνες μέχρι τα βίντεο που θα χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε το brand και τα προϊόντα σας.

Μπορεί, λοιπόν, να πρόκειται για μία διαδικασία στην οποία θα χρειαστεί να αφιερώσετε ενέργεια και χρόνο, όμως αξίζει μία δοκιμή. Σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα αν δεν είστε πλήρως εξοικειωμένοι με τον κόσμο του διαδικτύου, μπορείτε να στραφείτε σε ειδικούς οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μία σελίδα για το brand σας στην Amazon, όπως ακριβώς θέλετε να είναι.

Η δημιουργία του δικού σας Amazon Brand Store μπορεί να αποτελέσει συνεπώς μία απόφαση, η οποία θα προσθέσει αξία στην επιχείρησή σας. Πάνω από όλα όμως, πρόκειται για μία κίνηση που ενδεχομένως θα σας οδηγήσει στην απόκτηση μιας μεγαλύτερης και πιο πιστής πελατειακής βάσης και δη, σε περισσότερες πωλήσεις. Ουσιαστικά, αυτό το βήμα θα σας μετατρέψει από έναν απλό πωλητή στην Amazon σε ένα αναγνωρισμένο brand στην πιο δημοφιλή e-commerce πλατφόρμα παγκοσμίως.

Το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η Amazon δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της στους πωλητές και τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν όχι απλώς προϊόντα, αλλά brands μέσα από την πλατφόρμα της. Και το κάνει μέσα από επενδύσεις και δη, ειδικές προσφορές και υπηρεσίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο για τους πωλητές οι οποίοι έχουν αποκτήσει ήδη το δικό τους brand store.

Με πληροφορίες από sellerlabs.com

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!