Η εισαγωγή προϊόντων από την Κίνα και η πώλησή τους στο διαδίκτυο είναι ένα αρκετά απλό επιχειρησιακό μοντέλο – εκτός αν δεν ακολουθήσετε κατά βήμα τις οδηγίες που σας δίνουμε. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να σας φανεί μια πολύ περίπλοκη διαδικασία και να καταλήξετε μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.

H E-commerce Hellas γνωρίζει τις «οδηγίες του παιχνιδιού» ώστε να μπορέσετε να έχετε κέρδος προμηθευόμενοι τα προϊόντα σας από την Κίνα. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Βρείτε ένα καλό προϊόν – Θα χρειαστεί να περάσετε από τα στάδια του brainstorming και της έρευνας και να επιλέξετε ένα προϊόν που θα εισαχθεί και θα πωληθεί. Οι περισσότεροι βρίσκουν αυτό το βήμα κουραστικό και αποθαρρύνονται, αλλά ευτυχώς έχουμε στη διάθεσή μας κάποια εργαλεία που θα σας βοηθήσουν και θα απλοποιήσουν τη διαδικασία.
  2. Βρείτε έναν καλό προμηθευτή – Μόλις αποφασίσετε για ένα προϊόν, θα χρειαστεί να εισάγετε το προϊόν από έναν μεγάλο προμηθευτή. Μπορεί να χρειαστεί αρκετό «ψάξιμο» για να τον βρείτε, αλλά υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε τους απατεώνες και να αυξήσετε τις πιθανότητές να βρείτε τον ιδανικό προμηθευτή.
  3. Ξεκινήστε με μια μικρότερη παραγγελία – Θα θελήσετε να κάνετε μια μικρή παραγγελία για να δειγματίσετε, να ελέγξετε και να επικυρώσετε το προϊόν σας (θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε). Αυτό είναι σημείο της «μυστικής συνταγής» στο οποίο χάνουν οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες.
  4. Βαθμολογήστε το – Μόλις επικυρώσετε το προϊόν σας, μπορείτε να είστε ασφαλείς και να αυξήσετε την ποσότητα της παραγγελίας σας ή να κάνετε αλλαγές για να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα σας. Σε αυτό το blog θα ασχοληθούμε ακόμη και με τη χρήση του brand, δηλαδή της δικής σας επώνυμης ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και με την επέκταση της σειράς προϊόντων σας.

 

Ακολουθούν οι μεγάλες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε (όλες θα αναλυθούν με λεπτομέρειες σε επόμενα άρθρα):

  • Μην αγοράζετε χύμα από ένα εργοστάσιο μέχρι να έχετε δείγματα στα χέρια σας και να σας αρέσουν.
  • Μην αφήνετε κανένα προμηθευτή να σας πείσει ότι δεν μπορεί να στείλει μικρές παραγγελίες δειγμάτων, απλώς προσπαθούν να σας πιέσουν για να παραγγείλετε περισσότερα.
  • Μην πληρώνετε τον προμηθευτή σας με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, εκτός από το PayPal για τους πρώτους 3 μήνες. Μειώνετε έτσι κατά πολύ το ρίσκο.
  • Μην αγοράζετε από μια εταιρεία που δεν δέχεται Trade Assurance ή PayPal. Αυτό σημαίνει ότι έχει κλείσει λόγω καταγγελιών.
  • Μην αγοράζετε απομιμήσεις. Όχι ότι δεν θα σας φέρουν απαραίτητα κέρδος. Αλλά είναι ένα «κακό» μοντέλο επιχείρησης που δεν έχει περιθώριο ανάπτυξης.
  • Μην δώσετε στους προμηθευτές σας την προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το mail σας θα καταλήξει εντελώς άχρηστο, εμπιστευθείτε μας…

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα τεθούν οι σωστές βάσεις για να αποκτήσετε τη κατάλληλη νοοτροπία και να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!