Πέρα από τα κριτήρια που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής του προϊόντος που θα αποφασίσετε να πουλήσετε και να χτίσετε το δικό σας business στο e-commerce, οι πιθανότητες είναι ανεξάντλητες και είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Σήμερα είναι απείρως πιο εύκολο να πουλήσει κάποιος προϊόντα μέσω Internet. Υπάρχει το Amazon, το eBay, το Etsy και πολλά άλλα κανάλια μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το κανάλι όμως εκείνο το οποίο αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάποιον που ξεκινά για πρώτη φορά να δραστηριοποιείται στο e-commerce, είναι αδιαμφισβήτητα το Amazon, το μεγαλύτερο «κατάστημα» παγκοσμίως. Εκείνο όμως που συστήνεται και το οποίο θεωρείται απαραίτητο είναι να περιηγηθείτε στα παρακάτω sites πριν καταλήξετε στο ιδανικό –για εσάς– προϊόν:

Alibaba: Θα πρέπει να το έχετε συνέχεια ανοιχτό, αν και συνήθως είναι καλό να παρατηρείτε τι προϊόντα προωθούνται στο Alibaba και να ελέγχετε αντίστοιχα στα υπόλοιπα sites τι περιθώρια έχετε.

Amazon: Επισκεφθείτε τη σελίδα της Amazon και ελέγξτε όλες τις διαφορετικές καρτέλες για να εντοπίσετε τα προϊόντα εκείνα που είναι “Movers & Shakers” δηλαδή έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς και τα best sellers. Εξερευνήστε τη σελίδα για να βρείτε πράγματα που πιστεύετε ότι μπορεί να μην έχουν πολλούς εισαγωγείς μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Συνήθως τα περίεργα αντικείμενα, όπως οι λαμπτήρες με LED και τα ανταλλακτικά skateboard πηγαίνουν πολύ καλά, όποτε φροντιστε να εντοπίσετε πράξενα πράγματα που να τραβούν την προσοχή και να τα συγκρίνετε με τα αντίστοιχα στο Alibaba.

eBay: Τσεκάρετε τις ολοκληρωμένες λίστες στο eBay για να δείτε τις τιμές που θα σας εξασφαλίσουν σταθερές πωλήσεις. Συχνά χρησιμοποιούνται οι περιγραφές στις δημοπρασίες του eBay για να αντλήσει ο χρήστης πληροφορίες για το προϊόν. Βέβαια αυτό στο οποίο εστιάζουμε εδώ είναι οι τιμές, καθώς αποτελούν έναν αξιόπιστο δείκτη ζήτησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να δείτε τις ολοκληρωμένες λίστες είναι να κάνετε κλικ στην πλαϊνή μπάρα.

Άλλα εργαλεία: mySimon Top Searches, Shopzilla Top Searches, Kaboodle Hot Picks
Απλά συνεχίστε να αναζητάτε τα δεδομένα της αγοράς σε αυτούς τους ιστότοπους και συγκρίνετε τα με αυτά που βρίσκετε στο Alibaba. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά τελικά θα μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα και θα αρχίσετε να βρίσκετε τις καλύτερες ευκαιρίες!

Στο τελικό στάδιο θα πρέπει να αποφασίσετε με ποιο προϊόν θέλετε να προχωρήσετε. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε να μιλάτε στους προμηθευτές και να φτάσουν στα χέρια σας τα πρώτα δείγματα. Μην φοβάστε ότι θα νιώσετε «χαμένοι στη μετάφραση»!

Στην διαδικτυακή Κίνα όλοι –σχεδόν– μιλούν αγγλικά!

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!