Πέρα από τα κριτήρια που σας παρουσιάσαμε κατά τη διαδικασία επιλογής του προϊόντος που θα πουλήσετε στο Amazon, οι πιθανότητες είναι ανεξάντλητες και είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Εκείνο όμως που θα συστήναμε και το οποίο κρίνουμε απαραίτητο είναι να περιηγηθείτε στα παρακάτω sites:

Alibaba: Θα πρέπει να το έχετε συνέχεια ανοιχτό, αν και συνήθως είναι καλό να παρατηρείτε τι προϊόντα προωθούνται στο Alibaba και να ελέγχετε αντίστοιχα στα υπόλοιπα sites τι περιθώρια έχετε. Είτε ψάχνετε για αντικείμενα είτε για προμηθευτές, σιγουρευτείτε προηγουμένως ότι έχετε επιλέξει το κουμπί «Gold Supplier». Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσετε χρόνο από χαμηλής ποιότητας προϊόντα και απατεώνες!

E-bay: Τσεκάρετε τις ολοκληρωμένες λίστες στο e-bay για να δείτε τις τιμές που θα σας εξασφαλίσουν σταθερές πωλήσεις. Συχνά χρησιμοποιούνται οι περιγραφές στις δημοπρασίες του e-bay για να αντλήσει ο χρήστης πληροφορίες για το προϊόν. Βέβαια αυτό στο οποίο εστιάζουμε εδώ είναι οι τιμές , καθώς αποτελούν έναν αξιόπιστο δείκτη ζήτησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να δείτε τις ολοκληρωμένες λίστες είναι να κάνετε κλικ στην πλαϊνή μπάρα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Amazon: Επισκεφθείτε τη σελίδα του Amazon και ελέγξτε όλες τις διαφορετικές καρτέλες για να εντοπίσετε τα προϊόντα εκείνα που είναι «Movers & Shakers» δηλαδή έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς και τα best sellers. Εξερευνήστε τη σελίδα για να βρείτε πράγματα που πιστεύετε ότι μπορεί να μην έχουν πολλούς εισαγωγείς μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Συνήθως τα περίεργα αντικείμενα, όπως οι λαμπτήρες με LED και τα ανταλλακτικά skateboard πηγαίνουν πολύ καλά, όποτε φροντίστε να εντοπίσετε ιδιαίτερα αντικείμενα και προϊόντα που να τραβούν την προσοχή και να τα συγκρίνετε με τα αντίστοιχα στο Alibaba.

Reddit: Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Reddit είναι μια εξαιρετικά πλούσια πηγή από την οποία μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για προϊόντα. Άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο φόρουμ συζητήσεων παγκοσμίως, χωρίζεται σε χιλιάδες εξειδικευμένα θέματα και υποκατηγορίες και τα μέλη της κοινότητάς του λατρεύουν τις συζητήσεις για προϊόντα! Το κλειδί εδώ -όπως πάντα- είναι να κοιτάξουμε πέρα από τα προϊόντα για να κατανοήσουμε το συναίσθημα των καταναλωτών, την θέση και την πιθανή ευκαιρία. Γιατί αγαπούν αυτά τα προϊόντα; Τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτά τα προϊόντα; Ποιες νέες αγορές μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα προϊόντα; Πώς μπορούν τα προϊόντα να προσαρμοστούν και να αλλάξουν ώστε να είναι καλύτερα ή πιο πρακτικά για μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων; Ενδεικτικά σας δείχνουμε κάποια θέματα που έχουν συζητηθεί στο Reddit και σχετίζονται με καταναλωτικές συμπεριφορές και προϊόντα:

Product Based Reddit Threads

  • What is the best purchase you have ever made?
  • What is the coolest thing I can buy on the Internet for under $20?
  • What is the coolest thing you can buy on Amazon for $25 or less?
  • The best $7.50 I have ever spent… What’s the best money you have ever spent?
  • Reddit, what is one product under $20 that you recommend everyone to buy?
  • What is the coolest thing I can buy on the Internet for under $100?
  • What’s the coolest thing you can buy for under $50?
  • What’s the heaviest thing I can buy for $10?
Άλλα εργαλεία: mySimon Top Searches, Shopzilla Top Searches, Kaboodle Hot Picks

Απλά συνεχίστε την έρευνα αγοράς σε αυτούς τους ιστότοπους και συγκρίνετέ τα προϊόντα με εκείνα που βρίσκετε στο Alibaba. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά τελικά θα μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα και θα αρχίσετε να εντοπίζετε τις καλύτερες ευκαιρίες!

Στο τελικό στάδιο θα πρέπει να αποφασίσετε με ποιο προϊόν θέλετε να προχωρήσετε. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσετε να μιλάτε στους προμηθευτές και να φτάσουν στα χέρια σας τα πρώτα δείγματα. Μην φοβάστε ότι θα νιώσετε «χαμένοι στη μετάφραση»! Στην Κίνα όλοι – σχεδόν- μιλούν αγγλικά!

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!