Αν σκέφτεστε να πουλήσετε μέσω Amazon FBA, είναι πιθανό να έχετε διαβάσει πολλά για το θέμα, ωστόσο όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και σε ό,τι αφορά στην πώληση μέσω της Amazon είναι σχεδόν βέβαιο πώς οι απορίες σας θα είναι πολλές και διαφορετικές, μιας και μεταξύ των πληροφοριών που έχετε λάβει, θα έχετε συναντήσει διάφορους μύθους που θα σας έχουν μπερδέψει. 

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τρεις κοινούς μύθους για το Amazon FBA.

Μύθος Νο1: Το Amazon FBA είναι πολύ περίπλοκο για να το καταλάβετε

Η αλήθεια είναι πως όταν αρχίζετε να μπαίνετε στα «μονοπάτια» του Amazon FBA, η πρώτη γνώση σας για εκείνο είναι το γεγονός πώς απλοποιεί τη συνολική διαδικασία λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ωστόσο, όταν αρχίσετε να το εξετάζετε πιο διεξοδικά, ανακαλύπτετε στοιχεία όπως το Fulfillment by Amazon (FBA), τα τέλη, την έγκριση πριν από την πώληση, την πληρωμή, την έρευνα προϊόντων και την προετοιμασία αντικειμένων, που ανατρέπουν κάπως την αρχική πεποίθηση.

Κάπως έτσι, δημιουργούνται συναισθήματα ανασφάλειας για τη λειτουργία μέσω του Amazon FBA. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, αφού μπορεί η διαχείριση μιας επιχείρησης Amazon FBA να μην είναι η πιο εύκολη διαδικασία, μιας και απαιτεί άφθονη έρευνα, δουλειά και προθυμία να μαθαίνετε συνεχώς, ωστόσο όπως κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του, έτσι και τα συγκεκριμένα «εμπόδια» μπορούν να ξεπεραστούν μέσω της ειδικής εκπαίδευσης για το Amazon FBA. Συγκεκριμένα, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να εμπιστευτείτε τους ειδικούς συμβούλους της Amazon για την επιχείρησή σας, ώστε όχι μόνο να αποφύγετε δυνητικά δαπανηρά λάθη, αλλά και να εντοπίσετε κερδοφόρες ευκαιρίες πώλησης.

Μύθος Νο2: Είναι πιθανό να γίνετε εκατομμυριούχοι εν μία νυκτί

Εάν έχετε ξεπεράσει το ζήτημα με τις άγνωστες πτυχές του Amazon FBA, τότε είναι πολύ πιθανό να περάσετε πολύ γρήγορα στο επόμενο στάδιο, στο οποίο ονειρεύεστε τα πιθανά κέρδη που μπορεί να σας αποφέρει η επιχείρησή σας, στο τραπέζι, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατάτε υπό έλεγχο τις προσδοκίες σας. Ακόμα κι αν έχετε δει ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι μπορείτε να γίνετε σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη εκατομμυριούχοι, αυτός είναι ένας μύθος που πρέπει να αγνοήσετε, μιας και δεν έχει καμία λογική.

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι οι πωλητές FBA της Amazon μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ τα κέρδη τους, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει με μαγικό τρόπο. Αντιθέτως, απαιτεί συνεχή έρευνα, βελτίωση της στρατηγικής μάρκετινγκ και ισχυρή δέσμευση πόρων για τη συνεχή ανάπτυξη της λειτουργίας της επιχείρησής σας. Τι σημαίνει αυτό; Πως ακόμη και με την καθοδήγηση FBA της Amazon και έναν μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό από την πρώτη ημέρα, η απόκτηση σημαντικού εισοδήματος –και κατά συνέπεια η επιστροφή της απόδοσης της επένδυσής σας (ROI)– θα χρειαστεί κάποιους μήνες για να αποφέρει τα μέγιστα.

Μύθος Νο3: Μπορείτε να πουλήσετε μόνο με τις χαμηλότερες τιμές

Υπάρχουν δύο ερωτήματα στα οποία καλείστε να απαντήσετε πριν προχωρήσουμε: Το πρώτο ερώτημα, είναι εάν η τιμή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την πώληση των προϊόντων σας στην Amazon και η απάντηση είναι ναι, ενώ το δεύτερο ερώτημα είναι εάν είναι απαραίτητο τα προϊόντα σας να είναι τα φθηνότερα διαθέσιμα στην πλατφόρμα αλλά η απάντηση είναι όχι.

Ακόμη λοιπόν και εάν ορισμένοι πελάτες στοχεύουν στα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι επικεντρώνονται κυρίως στην ποιότητα και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω χρήματα για να την έχουν. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θέλουν μία ισορροπία μεταξύ ποιότητας και τιμής και επικεντρώνονται στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που την προσφέρουν.

Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να θυμάστε πως υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά μοντέλα που λειτουργούν στο Amazon FBA και όχι μόνο αυτά που πωλούν στις χαμηλότερες τιμές. Επομένως, μπορείτε να ορίσετε τις σωστές τιμές που ταιριάζουν στη στρατηγική της επωνυμίας σας, ακόμη και εάν δεν σας μοιάζουν οι χαμηλότερες της αγοράς. Με βάση αυτό το σκεπτικό, το απόθεμά σας μπορεί να μην εξαφανιστεί τόσο γρήγορα, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας αποφέρει τα κέρδη που επιθυμείτε. 

Οι παραπάνω μύθοι, κάνουν ξεκάθαρο πως πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις πληροφορίες που λαμβάνεται γύρω από τον «κόσμο» και τη στρατηγική που εφαρμόζει η Amazon σε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας. Γι’ αυτό η εις βάθος γνώση είναι προϋπόθεση για εσάς που αποσκοπείτε στα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη της επιχείρησής σας. 

Με πληροφορίες από nuancedmedia.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!