Ο προγραμματισμός είναι το Α και το Ω στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τι σημαίνει αυτό; Πως καθώς το 2023 ανήκει στο παρελθόν και βρισκόμαστε στην αρχή του 2024, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν εκ των προτέρων σημαντικές ημερομηνίες πωλήσεων, αργίες και εκδηλώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς. 

Γι’ αυτό, αξίζει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τα σημαντικά γεγονότα που θα επηρεάσουν τους καταναλωτές και θα σηματοδοτήσουν τις αγοραστικές τους συνήθειες για το 2024. 

Ακόμη λοιπόν, και εάν δεν γνωρίζετε ήδη όλες τις ημερομηνίες – «κλειδιά», αυτό το ημερολόγιο θα σας επιτρέψει να μάθετε όλες τις κρίσιμες περιστάσεις, έτσι ώστε να προγραμματίσετε μήνες πριν τη στρατηγική της επιχείρησής σας και να προετοιμαστείτε για ορισμένα γεγονότα, εποχές, προθεσμίες.

Ιανουάριος 2024: Ο μήνας των New Year’Resolutions

Οι επιχειρήσεις της Amazon που προσφέρουν προϊόντα στις κατηγορίες υγείας και φυσικής κατάστασης θα πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα, έτσι ώστε να προσφέρουν εκπτώσεις ή κουπόνια στα προϊόντα τους για τους αγοραστές που θέλουν να αποκτήσουν φόρμα και να βελτιώσουν την υγεία τους το 2024. 

Φεβρουάριος 2024: Ο μήνας της αγάπης

Εάν πουλάτε είδη δώρων, βεβαιωθείτε ότι οι καταχωρίσεις σας είναι πλήρως βελτιστοποιημένες και ότι έχετε έτοιμη μια λίστα με λέξεις – «κλειδιά» που σχετίζονται με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες. 

Μάρτιος 2024: Ο μήνας των ανοιξιάτικων διακοπών

Μπορεί το Spring Break να είναι μία ξενόφερτη αργία, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ημέρες κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, που αποτελούν μία πολύ καλή αφορμή για δώρα. Ενδεικτικό παράδειγμα, φυσικά, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Απρίλιος 2024: Περίοδος του Πάσχα

Καλέστε όλες τις επωνυμίες της Amazon που πωλούν προϊόντα που ταιριάζουν τέλεια σε ένα πασχαλινό καλάθι, μιας και αυτός είναι ο μήνας για να… λάμψετε. Βεβαιωθείτε ότι οι καταχωρίσεις σας είναι βελτιστοποιημένες και εξετάστε το ενδεχόμενο να διαφημιστείτε σε λέξεις – «κλειδιά» που σχετίζονται με το Πάσχα. Ρίξτε μια ματιά στο Keyword Scout για να βρείτε τις καλύτερες λέξεις- «κλειδιά» για το Πάσχα!

Μάιος 2024: Ένας μήνας γιορτών

Ο μήνας Μάιος έχει πολλές περιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σε επιλεγμένες κατηγορίες. Για παράδειγμα, έρχεται η Ημέρα της Μητέρας, για να γιορτάσουμε αγαπημένες μητέρες και μητρικές φιγούρες σε όλη τη χώρα. Και επειδή, η Ημέρα της Μητέρας είναι μια τεράστια γιορτή δώρων, εάν έχετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλά είδη δώρων, σκεφτείτε να προσθέσετε λέξεις- «κλειδιά» για την Ημέρα της Μητέρας στις διαφημιστικές σας καμπάνιες για ώθηση.

Ιούνιος 2024: Έναρξη του καλοκαιριού

Ο Ιούνιος είναι ένας εορταστικός μήνας που προσφέρει πολλαπλές γιορτές που επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Σε αυτό μάλιστα, συμβάλλει και το γεγονός πως σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Και μπορεί μόλις να γιορτάσαμε τη Γιορτή της Μητέρας τον Μάιο, όμως ήρθε η ώρα για την Ημέρα του Πατέρα. Οι επιχειρήσεις της Amazon που προσφέρουν δημοφιλή προϊόντα για την Ημέρα του Πατέρα θα πρέπει να προετοιμάσουν το απόθεμά τους και να επεκτείνουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες ώστε να περιλαμβάνουν λέξεις – «κλειδιά» που σχετίζονται με δώρα.

Το να παραμένετε οργανωμένοι, θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στην Amazon. Εάν λοιπόν είστε ήδη ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσετε δυναμικά την επιχείρησή σας στην Amazon το 2024, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών για τι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!