Η αλήθεια είναι πως το cloud παίζει σημαντικό ρόλο σε έναν τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων και βιομηχανιών, από τα τυχερά παιχνίδια και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μέχρι τη λιανική και την κατασκευή. Και όλα αυτά τα είδη καριέρας πλέον, εξαρτώνται από το cloud σε κάθε διαφορετικό τομέα τους.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον «κόσμο» του cloud λοιπόν, ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γνωρίσετε από «πρώτο χέρι» μία από τις πιστοποιήσεις του Amazon Web Services (AWS) και να αναζητήσετε τρόπους, ούτως ώστε να εισέλθετε στον κόσμο του cloud computing ή να βελτιώσετε τις δεξιότητες που ήδη έχετε. 

Ιδού, τέσσερις βασικοί τρόποι εκμάθησης που μπορεί να θέλετε να γνωρίσετε, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

#1 AWS Educate

Το AWS Educate ξεκίνησε το 2015 και έχει σχεδιαστεί για μαθητές που θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το cloud, όπως φοιτητές και άτομα σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Οι μαθητές ηλικίας 13 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν και οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από τις εκατοντάδες ώρες δωρεάν εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 50 μαθημάτων και 10 εργαστηρίων, που χρησιμοποιούν την Κονσόλα Διαχείρισης AWS για πρακτική εξάσκηση. Εάν είστε εντελώς νέοι στο cloud, μαθήματα όπως το «Intro to Cloud 101» και «Introduction to the AWS Management Console» μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Μάλιστα, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με συμπληρωματικές πληροφορίες όπως Twitch videos, blogs και σχετικά papers.

#2 AWS Skill Builder

Το AWS Skill Builder προσφέρει έναν συνδυασμό δωρεάν και επί πληρωμή εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορείτε να επωφεληθείτε με περισσότερα από 500 ψηφιακά μαθήματα, σχέδια εκμάθησης και επίσημες ερωτήσεις πρακτικής για να σας προετοιμάσουν για την πιστοποίηση AWS χωρίς κόστος, καθώς και να παίξετε το παιχνίδι ρόλων AWS Cloud Quest που σας επιτρέπει να εστιάσετε στον ρόλο του Cloud Practitioner. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείτε σε μια ατομική συνδρομή με σχεδόν 32 ευρώ τον μήνα ή 336 ευρώ τον χρόνο και αποκτήστε πρόσβαση σε πέντε επιπλέον ρόλους AWS Cloud Quest, συμπεριλαμβανομένων των Solutions Architect, Security Specialist και Serverless Developer, περισσότερα από 100 AWS Builder Labs, τρία AWS Certification Official Practice Question Sets και πολλά ακόμη. 

#3 AWS Cloud Quest: Cloud Practitioner

Για εσάς, που αναρωτιέστε τι κάνει το AWS Cloud Quest, αρκεί να γνωρίζετε πως μετατρέπει την εξοικείωση με τις έννοιες του cloud σε παιχνίδι, ένα παιχνίδι «ρόλων» του πραγματικού κόσμου. Μπορείτε να περιπλανηθείτε σε μια τρισδιάστατη πόλη, αναλαμβάνοντας προκλήσεις που σας μαθαίνουν πώς να δημιουργείτε πρακτικές λύσεις AWS, χρησιμοποιώντας έννοιες και ασκήσεις cloud για τους εικονικούς κατοίκους της ψηφιακής πόλης. Σε όλο το παιχνίδι, αντιμετωπίζετε επιχειρηματικά προβλήματα που μπορείτε να επιλύσετε διαδραστικά, χρησιμοποιώντας μια συλλογή από παζλ, εργαστηριακές ασκήσεις και προσομοιώσεις που εκτελούν την γκάμα των υπηρεσιών AWS, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης, των υπολογιστών, της βάσης δεδομένων και της ασφάλειας. Και είναι ένα πραγματικό παιχνίδι, πλήρες με εκτροπές mini-game, αναβαθμίσεις εντός παιχνιδιού και ανταμοιβές που ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες του παιχνιδιού. Έχει σχεδιαστεί για ενήλικες μαθητές που προετοιμάζονται για την εξέταση AWS Certified Cloud Practitioner.

#4 AWS Industry Quest: Financial Services

Θέλετε να αναλάβετε το «τιμόνι» μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και να την οδηγήσετε στην απόλυτη επιτυχία, εφαρμόζοντας πραγματικές λύσεις AWS. Αυτή είναι η αρχή πίσω από το AWS Industry Quest: Financial Services, ένα άλλο εργαλείο εκπαίδευσης υπηρεσιών cloud με τη μορφή παιχνιδιού. Όπως το AWS Cloud Quest, το AWS Industry Quest είναι ένα παιχνίδι ρόλων σε έναν τρισδιάστατο κόσμο που απευθύνεται σε ενήλικες μαθητές. Το παιχνίδι σάς υποχρεώνει να λύσετε πραγματικά προβλήματα. 

Η Amazon επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει σχεδόν 29 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες έως το 2025, με δωρεάν εκπαίδευση στο cloud computing μέσω προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί από το AWS. Η δωρεάν εκπαίδευσή έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και μαθησιακών στόχων. Αν θέλετε να γνωρίζετε πρώτοι κάθε νέο που υπάρχει γύρω από τον «κόσμο» της Amazon… keep in touch with us!

Με πληροφορίες από aboutamazon.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!