Την εκτίμηση ότι η εταιρεία που ίδρυσε κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρεοκοπήσει, έκανε ο ιδρυτής του κολοσσού της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο ρωτήθηκε για το μέλλον της εταιρείας από έναν υπάλληλό του για το μέλλον της εταιρείας και σίγουρα δεν περίμενε την απάντηση που θα έπαιρνε από το αφεντικό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η συζήτηση αυτή έγινε σε μια συνάντηση στο Σιάτλ η οποία μάλιστα ηχογραφήθηκε. «Για την ακρίβεια, προβλέπω ότι κάποια ημέρα η Amazon θα καταρρεύσει. Η Amazon θα χρεοκοπήσει. Αν κοιτάξετε μεγάλες εταιρείες, οι διάρκειες ζωής τους τείνουν να είναι 30+ χρόνια, όχι 100+ χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Τζέφ Μπέζος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Amazon δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα «δεν είναι “too big to fail” (πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει)»

Το θέμα είναι να καθυστερήσει να συμβεί

Ο δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε ότι μόνο να καθυστερήσει μπορεί το αναπόφευκτο και αυτό θα γίνει μόνο εάν η εταιρεία έχει «εμμονή με τους πελάτες». Όπως τόνισε η Amazon πρέπει να αποφύγει να «κοιτά προς τα μέσα» και να προβληματίζεται για τον εαυτό της.

«Αν αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας, αντί να επικεντρωνόμαστε στους πελάτες μας, αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καθυστερήσουμε αυτήν την ημέρα για όσο το δυνατόν περισσότερο», κατέληξε.

Amazon is so much more than online shopping — here’s how big its become from CNBC.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!