Μια έρευνα που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο και μια σειρά αξιολογήσεων 230 υποψηφίων, προηγήθηκαν μέχρι να βρεθούν τα μέρη που θα φιλοξενήσουν το δεύτερο και το τρίτο αρχηγείο της Amazon. Ο τεχνολογικός κολοσσός του Jeff Bezos φαίνεται να καταλήγει σε δύο τοποθεσίες, τη Νέα Υόρκη και τη Βόρεια Βιρτζίνια.

Η Amazon επέλεξε την Long Island City στο Queens και την Crystal City στην κομητεία Arlington της Βιρτζίνια, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία ήταν η πρώτη που ανέφερε την είδηση επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Το NBC News ανέφερε ότι η Amazon είχε αποφασίσει να χωρίσει τα περιζήτητα αρχηγεία της μεταξύ δύο πόλεων.

Οι 50.000 νέες θέσεις εργασίας για τις οποίες είχε δεσμευτεί η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος θα μοιραστούν μεταξύ των δύο πόλεων, ανέφερε η WSJ. Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο η Amazon θα κατανείμει τις εκτιμώμενες δαπάνες των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χτίσει ένα campus εφάμιλλο της αρχικής βάσης της στο Σιάτλ.

Η εταιρία που δημιουργήθηκε στο Σιάτλ όπου διαθέτει 33 κτίρια για τους 40.000 εργαζόμενούς της, απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών στις 7 Σεπτεμβρίου για τη δεύτερη έδρά της, τη «HQ2» όπως την αποκαλεί, που θα είναι εξίσου πλήρης με αυτή του Σιάτλ, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον.

Εκατό και πλέον πόλεις υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους μέχρι αργά χθες βράδυ που έληγε η προθεσμία και η Amazon θα αποφανθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Οι πόλεις «ζουν στον πυρετό της χρυσοθηρίας», σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Moody’s Analytics, που κατατάσσει τις πόλεις με λιγότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους –ένα από τα κριτήρια της Amazon– που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτό το ελντοράντο.

Η ακμάζουσα εταιρία του διορατικού Τζεφ Μπέζος, πρώτη σε πολλές διακρίσεις ανάμεσα στις πιο καινοτόμες εταιρείες, επενδύει 5 δισεκ. δολάρια για το νέο της άστυ που θα προσφέρει μακροπρόθεσμα 50.000 «καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το πραγματικό ερώτημα είναι αλλού: τι επιδιώκει πράγματι ο Μπέζος, που δεν σταματά να επενδύει σε νέους τομείς όπως η διατροφή, με την εξαγορά των σουπερμάρκετ Whole Foods, με αυτή τη νέα έδρα; Το βέβαιο είναι ότι οι πόλεις που έχουν επιλεχθεί θα μεταμορφωθούν εντελώς.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!