Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, δεν είναι υποστηρικτής της φράσης «ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και την προσωπική ζωή».  Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Axel Springer και ο αρχισυντάκτης του αμερικανικού Business Insider, Alyson Shontell, ο Bezos αποκάλυψε τις «παράλογες» συμβουλές που δίνει στους νέους υπαλλήλους του Amazon.

Ο Jeff Bezos πιστεύει ότι οι καινούριοι μισθωτοί του θα πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να επιτύχουν το περίφημο «work – life balance», καθώς αυτό συνεπάγεται  έναν αυστηρό συνδυασμό μεταξύ των δύο, της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής. Αντίθετα, ο πλουσιότερος – αυτή τη στιγμή- άνθρωπος στον κόσμο κάνει λόγο για μια πιο ολιστική σχέση εργασίας και ζωής έξω από το γραφείο.

Ο CEO και ιδρυτής της Amazon, είχε πάντοτε μια μη-παραδοσιακή προσέγγιση στο θέμα της εργασίας: βρίσκει χρόνο για παίρνει το πρωινό του κάθε μέρα με την οικογένειά του, δεν βάζει ξυπνητήρι πριν πάει για ύπνο, προγραμματίζει ελάχιστα meetings και εξακολουθεί να αφήνει λίγα λεπτά κάθε μέρα για να πλύνει ο ίδιος τα πιάτα του.

Αυτή η αντιφατική προσέγγιση για τη διατήρηση μιας ισορροπίας στο πλαίσιο των επαγγελματικών και προσωπικών αναζητήσεων του είναι μία από τις βασικές συμβουλές που ο ίδιος ο Bezos δίνει στο προσωπικό του.

«Το ζήτημα της ισορροπίας εργασιακής – προσωπικής ζωής είναι αυτό που προσπαθώ να διδάσκω στους νέους υπαλλήλους αλλά ακόμη και σε ανώτερα στελέχη στην Amazon, ειδικά όμως στους ανθρώπους που είναι καινούριοι στην εταιρεία», αναφέρει ο Bezos. «Με ρωτούν συνέχεια ποια είναι η άποψή μου σχετικά με την ισορροπία μεταξύ προσωπικής – επαγγελματικής ζωής. Και η άποψή μου είναι ότι είναι μια εξουθενωτική φράση επειδή υπονοεί ότι υπάρχει ένα αυστηρό εμπόδιο.»

Αντί να αντιμετωπίζει την εργασία και τη ζωή ως μια κατάσταση ισορροπίας, ο Bezos δηλώνει ότι είναι πιο παραγωγικό να τα βλέπεις ως δύο ολοκληρωμένα μέρη.

«Είναι στην πραγματικότητα ένας κύκλος, δεν είναι θέμα ισορροπίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Amazon, η σχέση μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής είναι αμοιβαία και δεν τις διαχωρίζει σε δύο ανταγωνιστικούς χρονικούς περιορισμούς.

«Αν είμαι χαρούμενος στο σπίτι, έρχομαι στο γραφείο με πολλή ενέργεια. Και αν είμαι χαρούμενος στη δουλειά, έρχομαι σπίτι πάλι με πολλή ενέργεια.», σχολιάζει ο Jeff Βezos. «Δεν θέλεις ποτέ να είσαι αυτός ο τύπος – και όλοι έχουμε έναν συνεργάτη που είναι έτσι – που, μόλις μπει σε μια συνάντηση, “ρουφάει” όλη την ενέργεια έξω από το δωμάτιο… Θέλετε να έρθετε στο γραφείο και να δώσετε σε όλους μια ώθηση, να ενισχύσετε την προσπάθειά τους.»

Με πληροφορίες από Business Insider

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!