Οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι γνωστό ότι είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους. Άλλωστε το «επιχειρηματικό πνεύμα» επηρεάζει όχι μόνο τον τρόπο που εργάζεται κάποιος αλλά και τον τρόπο που ζει, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να «αφήσει» τη δουλειά στο γραφείο φεύγοντας από εκεί. Συνήθως οι επιχειρηματίες που δίνουν στον εαυτό τους άδεια για να κάνουν διακοπές, σπάνια κάνουν πραγματικά ένα διάλειμμα από την επιχείρησή τους, αφού ακόμη και στις διακοπές, συχνά ελέγχουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα τηλέφωνά τους συνεχώς. Γιατί όμως ένα unplug είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και απαραίτητο για την επιχείρησή σας;

Ακόμα κι αν είστε ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας, ο οποίος αγαπάει τη δουλειά του και είναι παθιασμένος με αυτή, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιλέξετε να κάνετε ένα πραγματικό διάλειμμα από την εργασία σας. Και αυτό το διάλειμμα μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και την εταιρεία σας!


Σχεδόν το 70% των ανθρώπων παραδέχονται ότι ελέγχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του LinkedIn Summer Vacation. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν αποσυνδέονται από την εργασία τους στις διακοπές τους είναι ότι δεν θέλουν να μείνουν πίσω ή να χάσουν κάποια εξέλιξη.

Blair Decembrele, Director, Editorial Marketing and Consumer Communications & LinkedIn Career Expert


Από το FOMO στο JOMO!


Αντί να διακατέχεστε από το λεγόμενο FOMO (fear of missing out), ανακαλύψτε τη χαρά να απέχετε πραγματικά όμως από τις υποχρεώσεις – JOMO (joy of missing out!) – και να είστε παρόντες στις διακοπές σας. Κάντε τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε χωρίς να ελέγξετε το email σας ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε, δοκιμάστε ένα θαλάσσιο σπορ, γνωρίστε μια νέα κουλτούρα – υπάρχουν τόσες ευκαιρίες για να ζήσετε μια περιπέτεια εκεί έξω που μπορεί να σας ωφελήσουν μετέπειτα στη δουλειά σας και να σας δώσουν τη δημιουργικότητα και την ενέργεια που χρειάζεστε. Ο χρόνος που αφιερώνετε στις διακοπές σας είναι μια επένδυση στην δική σας παραγωγικότητα και στην υψηλής ποιότητας εργασία που θα προσφέρετε όταν επιστρέψετε.


Παρά να ανησυχείτε για το τι συμβαίνει στη δουλειά, αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας μακριά από το γραφείο, ώστε να μπορείτε να επανέλθετε γεμάτοι έμπνευση και έτοιμοι να «ξαναμπείτε στο παιχνίδι»!

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!