Η Amazon έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο προηγμένα δίκτυα στον κόσμο και η επιχείρησή σας μπορεί να επωφεληθεί από την υπηρεσία Fulfillment by Αmazon (FBA). Μέσω του FBA (Fulfillment by Amazon), αποθηκεύετε τα προϊόντα σας στα Fulfillment Centers και η Amazon αναλαμβάνει να συσκευάσει, να αποστείλλει και παρέχει την αναγκαία εξυπηρέτηση πελατών για τα προϊόντα αυτά.

Το FBA μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο στη διεκπεραίωση της αποστολής των προϊόντων σας στον τελικό πελάτη, αλλά παράλληλα στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και στην προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού πελατών.

Γιατί να το χρησιμοποιήσω;

Τo FBA βοηθά τα προϊόντα σας να ξεχωρίσουν, καθώς οι προσφορές FBA είναι περισσότερο ορατές στο Amazon και κατά συνέπεια οδηγούν σε αυξημένες πωλήσεις.

  • Tα προϊόντα που πληρούν τις συνθήκες και εξυπηρετούνται από το FBA αποκτούν το χαρακτηριστικό PRIME badge. Αν η καταχώρισή σας έχει το συγκεκριμένο σήμα, τότε θα είναι ορατή στους πιο πιστούς πελάτες της Amazon, οι οποίοι και επιλέγουν Prime προϊόντα για τις επιλογές γρήγορης παράδοσης.
  • Γενικά τα FBA προϊόντα στα οποία επισημαίνεται η υπηρεσία (Fulfilled by Amazon) είναι υψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών, καθώς τηρείται η υπόσχεση γρήγορης παράδοσης μέσω του αξιόπιστου δικτύου της Amazon. Επομένως, ένα προϊόν FBA έχει περισσότερες πιθανότητες να πωληθεί σε σχέση με ένα άλλο που δεν χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία.
  • Τα προϊόντα FBA έχουν περισσότερες πιθανότητες να «κερδίσουν» το «Buy Box». Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι το προϊόν σας θα εμφανίζεται στο πρώτο κουμπί «Add to basket» στη σελίδα με τις λεπτομέρειες του προϊόντος.

Η υπηρεσία FBA μπορεί να οδηγήσει όμως και σε αύξηση των πελατών σας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε ενεργούς πωλητές FBA, το 85% δήλωσε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους. H υπηρεσία Fulfillment by Amazon προσφέρει λύσει σε όλα τα θέματα που αφορούν στα logistics βοηθώντας σας να εξελιχθείτε όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Εσείς λοιπόν δεν έχετε παρά να αφοσιωθείτε και να εστιάσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας… τα υπόλοιπα αφήστε τα στην Amazon!

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!