Κάνοντας Αγορές από την Κίνα ( το 2022) 

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι του www.ecommercehellas.gr ,

Η Κίνα παρέχει αστείρευτες ευκαιρίες τροφοδοσίας ενός e-shop σε όποια πλατφόρμα και αν βρίσκεστε , αρκεί να ξέρετε τα υπερ και τα κατά και πως να κινηθείτε:

Βρίσκω προϊόντα στην Κίνα : 

  1. Η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για να δείτε προϊόντα είναι το AliExpress (και όχι φυσικά το Alibaba) , αφενός γιατί οι τιμές είναι επικαιροποιημένες και αφετέρου έχει πολύ πιο νέα προϊόντα
    Επίσης , σκαναρω το  amazon  και βλέπω κερδοφόρα προϊόντα ή ακόμα και το skroutz για να δω προϊόντα με πολλές κριτικές ή νέα είδη.
  2. Προσπαθώ ( να προσθέσω το logo μου αν έχω κάποιες ποσότητες) και αν έχω μεγαλύτερες να το ΒΕΛΤΙΩΣΩ και να το διαφοροποιήσω, πχ επιλέγοντας καλυτέρα υλικά κατασκευής ή καλύτερο packingπ.χ. eco friendly)
  3. Επίσης μπορώ να κατασκευάσω το δικό μου προϊόν στην Κίνα , αν έχω κατασταλάξει στην τελική του μορφή, έχω τα σχέδια και ένα πιο υψηλό budget ( πχ μικρο-έπιπλα, πιστολάκια, τουριστικά είδη, youname it…)
  4. Κάνω συναλλαγές μόνο σε USD, γιατί έχει μεγαλύτερη σταθερότητα με το κινεζικό γουάν και μικρότερη προμήθεια στις τραπεζικές συναλλαγές και προτιμώ να αγοράζω DDP (Duty delivery paid ) για μην τρέχω σε εκτελωνιστές και τελωνεία
  5. Θυμάμαι πάντα το «ότι πληρώνω – παίρνω», κάνω μια μικρή δοκιμαστική αγορά και μετά πάω για αγορές άνω των 5000 $ για να μειώσω τα flat costs (FOB cost, shipping cost, export documents)

Τα Υπερ και τα Κατά:

Μερικά από Τα ΥΠΕΡ της Κίνας είναι : 

  • τεράστια στοκ και γκάμα σε πολλά είδη,
  • Μεγάλη ταχύτητα παραγωγής
  • Αισθητά καλύτερες τιμές αγοράς 
    Δυνατότητα συμπληρωματικών εργασιών σε καλή τιμη: packing , labels, shipping to US or to the rest of EU
    Αποφεύγω εισαγωγείς από Ελλάδα και Ευρώπη (και το καπέλο στις τιμές που αυτό συνεπάγεται)

Και μερικά από τα ΚΑΤΑ :

  • Κακή συνεννόηση στα προϊόντα
  • Παραπληροφόρηση – παραπλάνηση για την Ποιότητα πχ ζητάς θήκες κινητών σιλικόνης και σου στέλνουν πλαστικές βαμμένες
  • Οικονομικός Κίνδυνος σε απευθείας συναλλαγές με Κινέζους
  • Αδυναμία ποιοτικού ελέγχου

Η διεθνής πρακτική για λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι η συνεργασία με κάποιον buying agent , έναντι μιας προμήθειας , συνήθως 10% επί των αγορών σας, ο οποίος να μιλάει καλά αγγλικά , στον οποίο θα δώσετε αναλυτικά τις περιγραφές των προϊόντων (στα αγγλικά) , τις ποσότητες (για να πετύχετε χονδρικές τιμές) και καθαρές φωτογραφίες των προϊόντων που ζητάτε, αυτός θα είναι υπεύθυνος για όλα και για την αποστολή στο σημείο που θέλετε (Ελλάδα,  Amazon FBA etc).

Παρακάτω θα δείτε και ένα Amazon FBA Example

Καλές πωλήσεις σε όλους!

Δημήτρης Αρμενάκης
CEO at Iceberg Corporation Limited 

(Hong Kong – Shenzhen – Yiwu)

www.iceberghk.com

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!