Η Amazon θέλει να διαφημίζεται ως το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει ό,τι χρειάζονται οι καταναλωτές και φυσικά, ως αυτό που τους το παραδίδει πιο γρήγορα στην πόρτα τους. Οι καινοτομίες που ακολουθεί στη διανομή των πακέτων έχουν αλλάξει σημαντικά το «τοπίο» στον κόσμο του e-commerce, ενώ το γεγονός πως βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τους ανταγωνιστές της. Αρκεί να αναφέρουμε πως το δίκτυο μεταφορών της περιλαμβάνει έναν στόλο που διαθέτει από ποδήλατα μέχρι μεγάλα ηλεκτρικά φορτήγά, για να καταλάβουμε πως κάνει το καλύτερο δυνατό, για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αποστολής που απαιτεί κάθε παραγγελία.

Και όπως όλα δείχνουν, η Amazon θα διευρύνει πολύ σύντομα τον στόλο της, αξιοποιώντας την τεχνολογία των drones για τη διανομή των δεμάτων και υλοποιώντας το μεγαλεπίβολο project της, Amazon Prime Air, την υπηρεσία παράδοσης με αυτόνομα drones. Το Amazon Prime Air έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2013 σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Jeff Bezos στην δημοφιλή αμερικανική εκπομπή 60 Minutes. Πριν δύο χρόνια περίπου το project έλαβε την επίσημη έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (Federal Aviation Administration) και πλέον, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται οι πρώτες δοκιμάστηκες αποστολές, στo Λόκφορντ της Καλιφόρνια και στο College Station του Τέξας.

Τα ευχάριστα νέα γνωστοποίησε ο David Carbon, αντιπρόεδρος της Prime Air Amazon, μέσω μίας ανάρτησης που πραγματοποίησε στο LinkedIn την ημέρα των Χριστουγέννων. Η ανάρτησή του περιελάμβανε μία εικόνα στην οποία απεικονιζόταν ένα λευκό drone να μεταφέρει στον αέρα ένα κουτί της Amazon. Κι όμως, χρειάστηκε σχεδόν μία δεκαετία μέχρι να καταφέρει επιτέλους η Amazon να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εξοπλίσει τον στόλο της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όμως, πολύ σύντομα το κοινό των ΗΠΑ θα απολαμβάνει το προνόμιο να λαμβάνει τις παραγγελίες του με drones στο σπίτι του.

Το γεγονός επιβεβαίωσε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Carbon και η Natalie Banke, υπεύθυνη επικοινωνίας του Amazon Air, αναφέροντας σε δηλώσεις της στον σταθμό Nexstar’s KTXL, «έχουμε ξεκινήσει με αυτές τις περιοχές και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο των διανομών μέσα στο επόμενο διάστημα». Πιο αναλυτικά, οι αποστολές των δεμάτων θα πραγματοποιούνται με το μοντέλο MK30 το επόμενο μοντέλο από το MK27-2, που είναι ελαφρύτερο και μας το είχε συστήσει η Amazon τον προηγούμενο μήνα, μέσα από επίσημη ανακοίνωσή της.

Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα που δεν υπερβαίνουν τα δύο κιλά, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να κινείται αυτόνομα, να αποφεύγει εμπόδια όπως καμινάδες ή άλλα αεροσκάφη. Κάπως έτσι, από τη στιγμή που ένας καταναλωτής θα ολοκληρώνει την αγορά του, θα ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της αποστολής. Το drone θα λαμβάνει το πακέτο, θα το μεταφέρει και καθώς θα αιωρείται σε μία ασφαλής απόσταση από το έδαφος, θα το αφήνει στην πόρτα του καταναλωτή, συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες αποστολές.

Όπως ανέφερε και το description που συνόδευε την ανάρτηση του David Carbon στο LinkedIn, «αυτά είναι τα προσεκτικά, πρώτα βήματα που θα μετατρέψουμε σε γιγάντια άλματα για τους καταναλωτές μας τα επόμενα χρόνια. Οι πελάτες είναι η εμμονή μας και η ασφάλειά τους είναι επιτακτική ανάγκη μας. Το μέλλον των διανομών είναι η αποστολή μας και η τεχνολογία θα ξεκλειδώσει αυτό το μέλλον». 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!