Το Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) και το Amazon FBM (Fulfillment by Merchant) είναι δύο διαφορετικές μέθοδοι για την πώληση προϊόντων στην πλατφόρμα της Amazon. Κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματά της και τα μειονεκτήματά της, και η επιλογή ανάμεσα σε αυτές εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε πωλητή.

Τι είναι το Amazon FBA και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Πριν εξερευνήσετε εις βάθος ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για εσάς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε, τι είναι το Amazon FBA. Το Amazon FBA ή Fulfillment byAmazon, είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από την Amazon σε πωλητές, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να στείλετε το απόθεμά σας FBA απευθείας στα κέντρα ολοκλήρωσης της παραγγελίας της Amazon, όπου στη συνέχεια θα αποσταλεί στους πελάτες σας. Συγκεκριμένα, όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το Amazon FBA στο κέντρο πωλητών, η Amazon χρεώνει μια αμοιβή εκπλήρωσης της παραγγελίας, καθώς και μία μηνιαία χρέωση αποθήκευσης του αποθέματος.

Μάλιστα, όταν ένας πελάτης παραγγέλνει ένα προϊόν, η Amazon αναλαμβάνει την παραλαβή, τη συσκευασία και την αποστολή του στον πελάτη. Αυτό απαλλάσσει τον πωλητή από τον κόπο της διαχείρισης του αποθέματος και της αποστολής, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις πωλήσεις και την ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Amazon FBA είναι η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης επέκτασης σε νέες αγορές, καθώς η Amazon διαθέτει αποθήκες σε πολλές χώρες. Επιπλέον, οι πωλητές μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και την εκτεταμένη κατανομή της Amazon.

Τι είναι το Amazon FBM και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Από την άλλη πλευρά, το Amazon FBM ή Fulfilled byMerchant, είναι ένα δίκτυο εκπλήρωσης, στο οποίο ο πωλητής είναι υπεύθυνος τόσο για την αποθήκευση αποθεμάτων όσο και για τις παραγγελίες αποστολής. Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει πιο οικονομικά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς εξαρτάται από το πόσα αποθέματα και πόσο εργατικό δυναμικό διαθέτει. Έξτρα tip, λοιπόν, για εσάς που θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στην Amazon, είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών της Amazon, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε και να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας

Μάλιστα, το Amazon FBM δίνει στους πωλητές περισσότερο έλεγχο και ευελιξία. Οι πωλητές διαχειρίζονται το δικό τους απόθεμα και είναι υπεύθυνοι για τη συσκευασία και την αποστολή των προϊόντων τους στους πελάτες. Αυτό μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο, αλλά επιτρέπει στους πωλητές να έχουν πιο άμεση επαφή με τους πελάτες τους και να διαχειρίζονται τη διαδικασία αποστολής όπως επιθυμούν.Συν τοις άλλοις, το Amazon FBM μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο για πωλητές με υψηλό κέρδος ή προϊόντα με υψηλό κόστος αποθήκευσης, καθώς δεν υπάρχουν τα τέλη αποθήκευσης και τα τέλη εκπλήρωσης του AmazonFBA.

Η επιλογή μεταξύ του Amazon FBA και του AmazonFBM εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι ανάγκες αποθήκευσης και διαχείρισης του αποθέματος, οι προτιμήσεις για τον έλεγχο και την ευελιξία, και η επιθυμία για γρήγορη διανομή και διεθνή επέκταση.Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας συμβούλους και να ανακαλύψετε ευθύς αμέσως την κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!