Εάν υπάρχει ένας βασικός λόγος, που ωθεί πολλούς πωλητές να επιλέξουν το επιχειρηματικό μοντέλο Amazon FBA (Fulfillment by Amazon), είναι το γεγονός ότι απελευθερώνει τον πωλητή από έναν μεγάλο όγκο εργασιών. Πώς το καταφέρνει αυτό; Σύμφωνα με την Amazon, η υπηρεσία Amazon FBA επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους πωλητές να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την εκπλήρωση των παραγγελιών τους. 

Τα «βήματα» λοιπόν είναι συγκεκριμένα: Οι επιχειρήσεις στέλνουν τα προϊόντα στα κέντρα αποθήκευσης και διανομής της Amazon, η πλατφόρμα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας εξ ολοκλήρου κάθε παραγγελία, να τη συσκευάσει και να τη διανείμει στον καταναλωτή, καθώς και να διαχειριστεί κάποια πιθανή επιστροφή των προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο, το «κομμάτι» της διεκπεραίωσης των παραγγελιών παύει να βαραίνει τους πωλητές, ενώ συγχρόνως τους δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούν με πιο λειτουργικά ζητήματα της επιχείρησής τους.

Φυσικά, ανάμεσα στα προνόμια που εξασφαλίζει το επιχειρηματικό μοντέλο Amazon FBA είναι η δυνατότητα free shipping αποστολών, η πρόσβαση σε ένα σύστημα παρακολούθησης των παραγγελιών και η διάκριση των προϊόντων με το σήμα Prime badge. Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά τα προνόμια έρχονται με ανάλογα τέλη ή πρόσθετες χρεώσεις που χρειάζεται να καταβάλλει στην Amazon ένας πωλητής, για τη φύλαξη των αποθεμάτων του.

Εάν είστε ένα «βήμα» πριν επιλέξετε να στραφείτε προς το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο, είναι απαραίτητο πρώτα να γνωρίσετε όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας και στη συνέχεια, η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβείτε αυτό το σκαλοπάτι και να «απογειώσετε» τα κέρδη της επιχείρησής σας, αξιοποιώντας τα προνόμια που παρέχει το Amazon FBA!

Αυτά είναι τα οφέλη του μοντέλου Amazon FBA

Σας απαλλάσσει από το «κομμάτι» της διεκπεραίωσης των παραγγελιών  

Η αλήθεια είναι πως ένα από τα πιο απαιτητικά «κομμάτια» μίας επιχείρησης είναι η σωστή διαχείριση των παραγγελιών και των αποθεμάτων, που σας θέλει alert 24/7. Το Amazon FBA, ωστόσο, είναι εδώ για να σας απαλλάξει από αυτό το «βάρος», αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη. Κάπως έτσι, το Amazon FBA, μέσω της Amazon φροντίζει τα πάντα για λογαριασμό ενός πωλητή, με τον τελευταίο να πρέπει απλώς και μόνο να διατηρεί το απαιτούμενο απόθεμα της επιχείρησής του, στις αποθήκες της Amazon. Όλα τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνει το Amazon FBA.

Σας προσφέρει την ευελιξία που επιθυμείτε

Σίγουρα, αν έχετε επιλέξει να βάλετε την επιχείρησή σας στην Amazon, η ευελιξία είναι πολύ σημαντική για εσάς. Ο λόγος είναι πως το ζητούμενό σας, είναι το brand σας να γίνει ακόμη πιο «ανοιχτό». Και επειδή, η ενασχόληση με το «κομμάτι» του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι λογικό, πρέπει να σας επιτρέπει να διευθύνετε από οπουδήποτε στον κόσμο επιθυμείτε, δίνοντάς σας περισσότερη οικονομική ελευθερία και άπλετο χρόνο για να επικεντρωθείτε σε ευρηματικούς τρόπους προώθησης της σελίδας σας, ένα είναι το σίγουρο: Το επιχειρηματικό μοντέλο Amazon FBA σας προσφέρει αυτή την ευελιξία.

Σας εξοικονομεί χρήματα που σχετίζονται με το κόστος αποστολής και αποθήκευσηςΝαι, η κερδοφορία της επιχείρησής σας είναι το Α και το Ω, εξίσου σημαντικό μέρος για την οικονομική ευημερία της, ωστόσο, είναι να ακολουθείτε «έξυπνες» κινήσεις. Αρκεί να γνωρίζετε λοιπόν, πως η Amazonέχει αναφέρει πως η αποστολή παραγγελιών μέσω του Amazon FBA κοστίζει κατά μέσο όρο 32% λιγότερο στους πωλητές, σε σύγκριση με τους περισσότερους μεγάλους μεταφορείς των ΗΠΑ. Επιπλέον, μέσω του Amazon FBA ο πωλητής γλιτώνει αρκετά έξοδα από την ενοικίαση ενός χώρου ή μίας αποθήκης, αφού όλο το απόθεμα ή ένα μεγάλο μέρους αυτού, θα φυλάσσεται πλέον στις κεντρικές αποθήκες της Amazon.

Εάν λοιπόν θέλετε να αφιερωθείτε σε άλλα, πιο δημιουργικά και λειτουργικά «κομμάτια» της επιχείρησής σας, το επιχειρηματικό μοντέλο Amazon FBA είναι για εσάς ένα χρήσιμο εργαλείο. Και για να είστε ακόμη πιο σίγουροι για την απόφασή σας, αρκεί να παρακολουθήσετε το ολοκληρωμένο online masterclass που έχουμε ετοιμάσει, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να γνωρίσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πριν πάρετε την τελική σας απόφαση. 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!