Το Amazon Basics είναι μια σειρά προϊόντων που πωλεί η Amazon, υπό το δικό της brand. Αυτή η σειρά μάλιστα, καλύπτει μια ευρεία γκάμα καθημερινών προϊόντων, από ηλεκτρονικά αξεσουάρ και οικιακές συσκευές μέχρι είδη γραφείου και camping. 

Συγκεκριμένα, το brand αυτό λανσαρίστηκε το 2009 και από τότε έχει γίνει ένας από τους κύριους παίχτες στην πλατφόρμα της Amazon.

Τι είναι το Amazon Basics;

Το Amazon Basics αποτελείται από προϊόντα τα οποία η Amazon είτε παράγει είτε αγοράζει από τρίτους κατασκευαστές και τα πωλεί με τη δική της ετικέτα. Τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως πιο οικονομικά σε σχέση με άλλα αντίστοιχα στην αγορά και έχουν ως στόχο να προσφέρουν αξία στους καταναλωτές χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα.

Οι κατηγορίες των προϊόντων Amazon Basics περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

 • Ηλεκτρονικά αξεσουάρ (π.χ. καλώδια, φορτιστές)
 • Είδη σπιτιού και κουζίνας
 • Προϊόντα γυμναστικής
 • Αξεσουάρ γραφείου
 • Camping και outdoor εξοπλισμό

Η επιτυχία των Amazon Basics βασίζεται σε μια στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει χαμηλές τιμές, ικανοποιητική ποιότητα και εκτεταμένη προβολή τους στην πλατφόρμα της Amazon.

Προκλήσεις για τους πωλητές τρίτων 

Η εισαγωγή των προϊόντων Amazon Basics έχει δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για τους πωλητές τρίτων στην πλατφόρμα της Amazon. Ορισμένες από τις κύριες προκλήσεις περιλαμβάνουν:

 1. Προβολή και διαφήμιση: Τα προϊόντα Amazon Basics συχνά προβάλλονται σε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις προτάσεις προϊόντων, γεγονός που δυσκολεύει τους πωλητές τρίτων να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών
 2. Τιμολογιακή πολιτική: Τα προϊόντα Amazon Basics συνήθως πωλούνται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, γεγονός που πιέζει τους πωλητές τρίτων να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους
 3. Αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα: Το brand της Amazon έχει υψηλή αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα, κάτι που καθιστά δύσκολο για τους πωλητές τρίτων να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Στρατηγικές των πωλητών τρίτων για να ανταγωνιστούν τα Amazon Basics

Παρά τις προκλήσεις, οι πωλητές τρίτων αναπτύσσουν διάφορες στρατηγικές για να ανταγωνιστούν τα προϊόντα Amazon Basics και να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά.

 1. Διαφοροποίηση προϊόντων:

  Εξειδίκευση και καινοτομία: Οι πωλητές τρίτων προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μέσω της καινοτομίας και της εξειδίκευσης. Έτσι, προσφέρουν μοναδικά ή εξειδικευμένα προϊόντα που δεν υπάρχουν στη σειρά Amazon Basics.
  Υψηλή ποιότητα: Επενδύουν σε προϊόντα ανώτερης ποιότητας και καλύτερης απόδοσης από τα αντίστοιχα της Amazon Basics, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
 2. Βελτίωση της εμπειρίας πελάτη:

  Εξυπηρέτηση πελατών: Οι πωλητές τρίτων μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών, κάτι που συχνά δεν μπορούν να προσφέρουν τα μαζικά προϊόντα της Amazon Basics.
 3. Χρήση άλλων καναλιών διανομής:

  Ιδιόκτητα e-shops: Πολλοί πωλητές τρίτων επενδύουν στη δημιουργία των δικών τους online καταστημάτων για να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από την πλατφόρμα της Amazon.
  Πολλαπλές πλατφόρμες: Η επέκταση σε άλλες πλατφόρμες πώλησης, όπως το eBay, το Walmart ή ακόμα και το Etsy, μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά του κινδύνου και στην προσέλκυση νέων πελατών.
 4. Ενισχυμένο μάρκετινγκ:

  Προωθητικές ενέργειες: Χρήση πληρωμένων διαφημίσεων τόσο εντός της Amazon όσο και σε άλλες πλατφόρμες για να αυξήσουν την προβολή των προϊόντων τους.
  Συνεργασίες με influencers: Συνεργασία με influencers για την προώθηση των προϊόντων και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand τους.

Η εμφάνιση και η κυριαρχία των Amazon Basics στην αγορά έχει δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για τους πωλητές τρίτων, αλλά παράλληλα έχει ωθήσει αυτούς τους πωλητές να καινοτομήσουν και να εξελίξουν τις στρατηγικές τους. Με τη διαφοροποίηση των προϊόντων τους, τη βελτίωση της εμπειρίας πελάτη, τη χρήση πολλαπλών καναλιών διανομής, την ενίσχυση του μάρκετινγκ και την προσαρμογή στις συνθήκες της αγοράς, οι πωλητές τρίτων μπορούν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην πλατφόρμα της Amazon.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!