Όταν θα έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής προϊόντος και προμηθευτών θα πρέπει να αποφασίσετε για τα αποθέματα. Εννοείται ότι αυτό προϋποθέτει μια ενδελεχή και λεπτομερή έρευνα, ώστε να καταλήξετε στο ιδανικό προϊόν και να ξεκινήσετε δυναμικά τις πωλήσεις σας στο Amazon.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το drop shipping δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή για κάποιον που μόλις ξεκίνησε με έναν νέο προμηθευτή. H μοναδική περίπτωση που θα μπορούσατε να έχετε μια πετυχημένη σχέση με τους προμηθευτές σε επίπεδο drop shipping είναι έπειτα από αρκετό καιρό και μετά από μια προσοδοφόρα συνεργασία. Θα έχετε σίγουρα διαβάσει ή θα έχετε ακούσει για το drop shipping και υποσχέσεις από αμφιβόλου κύρους «επαγγελματίες» που υπόσχονται εκατομμύρια χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Εμείς προτιμούμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην αιθεροβατούμε. Θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο αναλυτικά, αλλά το υπογραμμίζουμε και σε αυτό το σημείο, καθώς σίγουρα δεν ενδείκνυται να κάνετε κάτι τέτοιο στην αρχή. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σχεδόν πάντα έχει ως κατάληξη δυσαρεστημένους πελάτες και αποκλεισμένους λογαριασμούς.

Σας προτείνουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ως μοναδικό κανάλι πωλήσεων το Amazon. Να τονίσουμε βέβαια ότι δεν χρειάζεται να στέλνετε συνεχή – ανεπιθύμητα/ spam- μηνύματα στους φίλους σας στο Facebook και σε κάθε σχετικό φόρουμ. Θα αφιερώσετε πολύ χρόνο και κόπο και τα αποτελέσματα θα είναι ελάχιστα. Το ιδανικό είναι να μην επιδιώξετε καν να πουλήσετε πράγματα στους φίλους σας στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως ακόμη καλύτερα να μην τους ανακοινώσετε καν πάνω σε τι εργάζεστε, εκτός κι αν σας ρωτήσουν.

Είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσετε το δικό σας «κατάστημα» – αρκεί απλά να δείτε τι ενέργειες κάνουν οι κορυφαίοι πωλητές των προϊόντων σας και στη συνέχεια προσπαθήστε να βελτιωθείτε σε αυτό. Τις περισσότερες φορές, το κείμενο που χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις του eBay και του Amazon παρέχεται δωρεάν από τον κατασκευαστή, έτσι μπορείτε να αποκομίσετε αρκετά από τους άλλους πωλητές αλλά και από απλές αναζητήσεις στο Google. Μην ξεχνάτε ότι εκείνο που θα σας διαφοροποιήσει είναι η προεργασία που θα κάνετε στο κείμενο του προϊόντος σας, στην περιγραφή αλλά και στα keywords που θα χρησιμοποιήσετε.

Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Fulfillment by Amazon (FBA) τόσο για 1 κανάλι όσο και για διαχείριση πολλαπλών (π.χ αποστολή από διαφορετικές αποθήκες/Locations). Στέλνετε δηλάδη τα προϊόντα σας στις αποθήκες της Amazon και αναλαμβάνει το δίκτυο της την συσκευασία και την αποστολή στους τελικούς πελάτες, αλλά και τη διαχείριση των επιστροφών. Η υπήρεσια FBA της Amazon μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να προσεγγίσετε περισσότερους πελάτες. Δείτε αναλυτικά εδώ πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από το FBA.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας

Share the knowledge!